Publiekslieveling Hendrik Groen wint Hebban Award voor beste roman

Utrecht – Met 21 procent van de stemmen is ‘Zolang er leven is’ van de publiekslieveling Hendrik Groen winnaar van de Hebban Award voor beste roman van het jaar. De historische roman ‘Nachtblauw’ van Simone van der Vlugt en ‘Het smelt’ van debutant Lize Spit maken de top 3 van deze categorie compleet.

‘Het smelt’ van de Vlaamse schrijfster Lize Spit is door de vijftienkoppige jury, bestaande uit de Hebban-redactie, recensenten en boekverkopers, overtuigend verkozen tot winnaar van de eerste Hebban Debuutprijs 2016.

Met 29 procent van de stemmen is ‘Ma’ van Hugo Borst de overtuigende winnaar van de Hebban Awards 2016 in de categorie non-fictie, gevolgd door ‘Menthol’ van selfpubber Frank Krake en ‘Neem een geit’ van Claudia de Breij.

De beste boeken van het jaar-verkiezing werd voor de tweede keer georganiseerd. Er zijn Hebban Awards in de categorieën Beste roman, Beste thriller, Beste non-fictie en Beste Young Adult. Elke categorie bestond uit een shortlist van tien titels verschenen tussen 1 september 2015 en begin juli 2016.

Publieksjury

De shortlists werden samengesteld op basis van de statistische gegevens op Hebban.nl en een voorverkiezing onder meer dan 7.000 leden. Bij het stemmen konden lezers ook zelf boeken nomineren. Er werd bijna vijftigduizend keer gestemd. Zie www.hebban.nl