Primeur Wintertuinfestival: de eerste Dichters & Dragsshow

Dragqueens en -kings delen voor het eerst de catwalk op het wintertuinfestival. Foto: Peter-Jan Kok
Dragqueens en -kings delen voor het eerst de catwalk op het wintertuinfestival. Foto: Peter-Jan Kok

Nijmegen – Dichters en drags komen samen op zaterdagavond 28 november tijdens het Wintertuinfestival in Doornroosje. In een flamboyante dragshow brengen jonge, onstuimige dichters een ode aan de glamoureuze dragqueens en -kings.

Dichters & Drags is een groot feest waarbij dragqueens en -kings voor het eerst de catwalk delen. De jonge dichters Daan Doesborgh, Martin Rombouts, Joost Oomen en Roos Vlogman brengen een ode aan de sexy drags RueBella, Marcella, Miss Valentina en Alix. De presentatie is in handen van de immer charmante en scherpe Quirijn Lokker en de muziek komt van dj Hizzle, het meesterbrein achter deze en vele andere dragshows. Het programma loopt over in een feest met 100 procent dansgarantie. Eerder op de avond is er een moment waar de achtergrond van de dragshow aan bod komt.

Wintertuinfestival

Dichters & Drags is onderdeel van de grootste festivalavond van het Wintertuinfestival, waarbij er talloze programma’s zijn in de twee zalen, het café, de hal en zelfs de backstage van Doornroosje. Onder meer Toon Tellegen, Tommy Wieringa, Simone van Saarloos, Kader Abdolah, Saskia De Coster, Bas Heijne, Tourist Lemc, Henk van Straten, Nyk de Vries en talloze aanstormende talenten zijn te gast.

Het Wintertuinfestival vindt van 26 tot en met 29 november plaats in Nijmegen. Het thema ‘Hoop’ staat centraal. Hoe staat het met het engagement in de literatuur en kan de literatuur hoop bieden?

Praktische informatie

Datum: zaterdag 28 november 2015

Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11

Zaal open: 19:30 uur, aanvang: 20:30 uur

Aanvang Dichters & Drags: 23.30u

Entree: 15 / 12,50 euro (CJP-/ student-/ bibliotheekpas)

Kaartverkoop: www.doornroosje.nl

Meer info: www.wintertuinfestival.nl