Prijsuitreiking Write Now! Utrecht 2010

Ook Daniel Dee geeft een performance. Foto: Barbara Gen
Ook Daniel Dee geeft een performance. Foto: Barbara Gen

Rotterdam – De prijsuitreiking van de zevende editie van Write Now! regio Utrecht vindt plaats op maandag 12 april  om 20.30 uur in Theater Kikker, Ganzenmarkt 14. Uit de 122 inzenders van korte verhalen, rapteksten, columns en gedichten zijn drie winnaars gekozen door een deskundige jury. De eerste prijswinnaar ontvangt boekenbonnen van € 250,- en plaatst zich voor de finale op 20 juni 2010 in Watt in Rotterdam. De tweede en derde prijswinnaars winnen boekenbonnen van € 125,- en € 75,-. De prijsuitreiking van deze regionale voorronde wordt vergezeld door optredens van divers schrijftalent.

Passionate Bulkboek organiseert de schrijfwedstrijd Write Now! voor de tiende keer. De schrijfwedstrijd bestaat uit vijftien voorronden in Nederland en drie voorronden in Vlaanderen. Met een totaal van 1.372 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen is het record van vorig jaar geëvenaard.

De jury van Write Now! regio Utrecht bestaat uit Wiegertje Postma (juryvoorzitter, auteur Vijf strippen),  Babette Zwitserlood (Passionate Bulkboek), Frank van Oosterhout (docent HKU en schrijver), Philomene Dewaide (Festival Mooie Woorden) en Marijn Sikken (Prijswinnares Write Now! 2009). De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Jaap Robben.

Optredens

Er zijn optredens van onder andere Daniel Dee. Zij maakte in opdracht van GDMW Festival in een samenwerking met George Reischl Matter for a Poem voor Scapino Ballet, dat ze opvoeren in de Grote Zaal. Samen met Tsead Bruinja stelde hij de bundels Kutgedichten en Klotegedichten samen. Een paar jaar geleden is hij gaan leven van zijn gedichten. ‘Ik zou willen dat ik ooit in de geschiedenisboeken terechtkom en dat men mij zich dan herinnert als een dichter die een publiek van leken heeft weten te interesseren voor zoiets geweldigs als poëzie. Fuck voetbal. Iedereen aan de poëzie.’ (Meander, 25 januari 2007). Titels: o.a. Vanuit de lucht (samenstelling, 2001), Vierendeel (2005), Koffiedik zingen (2007) en Monsterproof (2010). Website: www.danieldee.nl

Naomi Sijmons begon in 2007 haar singer-songwritercarrière in haar geboorteplaats Gent. Na twee jaar leadzang bij verschillende coverbands, verlaat ze dit circuit. Ze komt in aanraking met nieuwe muziekgenres waardoor ze zich laat inspireren bij het schrijven van haar eigen liedjes. Bijna anderhalf jaar lang brengt ze haar eigen nummers “pur sang” met akoestische gitaar en soms piano onder het alter ego “Reena Riot”. In september 2009 start Naomi haar studie aan het Codarts in Rotterdam. Ze begint daar ook met een nieuwe band en steekt haar nummers in een nieuw jasje wat een krachtige mix van blues, soul en folk oplevert. Website: www.myspace.com/naomisijmons

Tevens wordt Vos (stand van de unie) vertoond, een animatiefilm van S-Alt gebaseerd op een gedicht van Ramsey Nasr. Deze productie werd gemaakt in opdracht van Passionate Bulkboek voor het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam in 2009.

Prijzen

Aan het finaleweekend van Write Now! nemen 21 deelnemers deel. Naast de winnaars van de achttien voorronden zullen drie tweede- en/of derdeprijswinnaars een wildcard ontvangen. De finalisten schrijven een nieuwe bijdrage die beoordeeld wordt door een uit het Nederlandse taalgebied samengestelde jury. Wie de finale wint, mag zich het grootste Nederlandstalige schrijftalent noemen. Daarnaast wint deze schrijver een MacBook ter waarde van € 1.500,-, een masterclass van Uitgeverij Augustus, optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam en Den Bosch en De Nachten in Antwerpen. Er kan in de periode voor de finale gestemd worden voor de publieksprijs van Write Now!, die dit jaar tot stand komt door een samenwerking met Dagblad De Pers. De winnaar van de publieksprijs wint onder andere een publicatie in Dagblad De Pers. Ook de publieksprijs wordt tijdens de finale in Rotterdam uitgereikt.

Locatie: Theater Kikker. Adres: Ganzenmarkt 14. Datum: maandag 12 april. Aanvang: 20.30 uur. Toegang: gratis. Reserveren: tel.: 010-276 26 26 / www.writenow.nu Kijk ook op: www.writenow.hyves.nl / info@writenow.nu