Prijsuitreiking landelijke poëziewedstrijd Taalpodium

Foto: Jeroen Stoops.
Foto: Jeroen Stoops.

Utrecht – Taalpodium, de grootste vereniging van schrijvers en dichters in Midden-Nederland, houdt op zaterdag 7 november een feestelijke prijsuitreiking. Vanwege het 25-jarig bestaan van de vereniging heeft zij een landelijke poëziewedstrijd gehouden. De resultaten zijn verzameld in een bijzondere jubileumbundel.

Voor winnaars liggen geldprijzen klaar: 500 euro (eerste prijs), 250 euro (tweede prijs) en 100 euro (derde prijs). De bedragen worden uitgereikt in de Marnixzaal van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), Domplein 4, aan de voet van de Dom. Het programma begint om 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.

De wedstrijd heeft in totaal 266 inzendingen opgeleverd. 25 genomineerden zullen die avond hun gedicht voorlezen, onder wie natuurlijk de winnaars.

Een onafhankelijke vakjury heeft de inzendingen beoordeeld. De jury bestaat uit: Ingmar Heytze (bekend, gekend en erkend dichter), Lambertha Souman (neerlandica en publiciste), Wim van Til (dichter en directeur Nederlands Poëziecentrum in Bredevoort).

Dichter en schrijfconsulent Gijs ter Haar zal namens Zimihc, huis voor de amateurkunst, de feest-jubileum-verzamelbundel in ontvangst nemen en als verjaarscadeau zelf een performance geven.

De muziek wordt verzorgd door Trio Drie Eilanden, die werk van grote Nederlandse dichters ten gehore brengt, en Geerten van Gelder, op vleugel.

De presentatie is in handen van Jaap Schoo en Leo Mesman. De toegang is gratis. Voor alle informatie, surf naar www.taalpodium.nl