Presentatie ‘Zodat ik in schoonheid leven kan’

Marieke Verhoef-Temme
Marieke Verhoef-Temme
De Bilt – Willem Hendrik Gispen, oud-rector magnificus van de universiteit van Utrecht, presenteert op zaterdag 18 september de nieuwe dichtbundel van Marieke Verhoef-Temme.

De boekpresentatie vindt plaats in boekhandel Jongerius, Emmaplein 20 in Bilthoven en duurt van 15.30 tot 17.00 uur. Tijdens de boekpresentatie is uitgebreid gelegenheid om kennis te maken met de schrijfster en om de dichtbundel te laten signeren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bert Kortz op gitaar.

De dichtbundel “Zodat ik in schoonheid leven kan” bestaat uit een verzameling rondelen, elfjes, haiku’s en vrije dichtvormen. Marieke Verhoef-Temme schrijft over dromen en liefde, over seizoenen en labyrinten, over vrede en het pad dat je gaat. Kortom over het leven van alledag, zoals zij dat op enig moment ervaart. Door het schrijven van de gedichten ontstaat een weg om te komen tot innerlijke stilte en zingeving.

De gedichten vatten in zo weinig mogelijk woorden de essentie van een onderwerp samen. Volgens Willem Hendrik Gispen bezitten de gedichten meerdere lagen, terwijl zij op het eerste gezicht transparant lijken. “De kracht en opgewektheid ervan zorgen voor een verrassende poëtische ervaring”, zegt Willem Hendrik Gispen.

De hoofdstukken in de bundel zijn geïllustreerd met zeefdrukken van de dichteres zelf. De zeefdrukken zijn te bezichtigen tijdens een expositie van 20 augustus tot en met 21 september 2010 in de Traverse van het Gemeentehuis Jagtlust van De Bilt.

Marieke Verhoef-Temme (1951) werkte jaren als lerares in het basisonderwijs. Als Stress-Consultant begeleidde zij in haar praktijk mensen terug de maatschappij in. Als beeldend kunstenaar exposeert zij haar schilderijen en zeefdrukken. Tegenwoordig leidt zij een Schrijfcafé voor vrouwen en schrijft zij gedichten.