Première Olijven moet je leren lezen in de Toneelschuur

Corrie van Binsbergen en Ellen Deckwitz. Foto: Jaya Pelupessy

Haarlem – Het nieuwe theaterprogramma Olijven moet je leren lezen van dichter/performer Ellen Deckwitz en gitarist/componist Corrie van Binsbergen gaat op vrijdag 26 januari première in de Toneelschuur in Haarlem. Daarna volgt een korte tournee door Nederland langs 10 steden. Olijven moet je leren lezen wordt afgesloten op 25 maart in de Schouwburg Odeon in Zwolle.

Acht regels kunnen, volgens Ellen Deckwitz, de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm in één. Poëzie is zo veel meer dan we denken: ze kan tegelijkertijd grappig én schrijnend zijn, ontroerend en ontluisterend. In 2016 gingen er meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank van de bundel Olijven moet je leren lezen.

In het zeer aanstekelijke en toegankelijke boek brak Deckwitz een lans voor poëzie. In een ‘live action’ betoog doet Deckwitz dat op het podium nog eens dunnetjes over. Gitariste Corrie van Binsbergen tovert daarbij korte films voor de oren en videast Martijn Grootendorst projecteert pakkende beelden.

Het is niet de eerste keer dat Corrie van Binsbergen en Ellen Deckwitz het podium delen. Eerder waren zij gezamenlijk te zien in de productie Dansen op een Glazen Plafond uit 2015, tijdens diverse edities van het Brokkenbal in de Boekenweek en in december vorig jaar tijdens het Brokken Festival in het Bimhuis.

Zie www.stichtingbrokken.nl