PJ Harvey opent literatuurfestival ILFU 2016

Het Internationaal Literatuur Festival Utrecht vindt plaats in het monumentale, voormalige  postkantoor.  Foto: Michael Kooren
Het Internationaal Literatuur Festival Utrecht vindt plaats in het monumentale, voormalige postkantoor. Foto: Michael Kooren

Utrecht – PJ Harvey opent vrijdagavond 22 april het International Literature Festival Utrecht (ILFU) in het monumentale voormalig Postkantoor op de Neude. Harvey presenteert haar nieuwe poëziebundel The Hollow of the Hand. Andere auteurs die optreden op het ILFU 2016 zijn onder andere Laurent Binet, Jonathan Coe, Griet Op de Beeck, Zia Haider Rahman, Connie Palmen en Nell Zink.

De poëziebundel The Hollow of the Hand (Bloomsbury, 2015) is een co-productie van PJ (‘Polly Jean’) Harvey en fotograaf Seamus Murphy. Samen trokken ze naar Washington D.C., Kosovo en Afghanistan.

ILFU

Het ILFU is het internationale literatuurfestival van Het Literatuurhuis Utrecht. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april zijn er optredens van tientallen internationale schrijvers. Een van de thema’s van het ILFU 2016 is ‘Wie wij zijn’; een programmareeks over de vluchtelingenproblematiek die Europa momenteel in de greep houdt.

Naast de voordracht van PJ Harvey zijn er gesprekken met onder meer Frank Westerman en de Syrische auteurs Nihad Siries en Samar Yazbek. Ook verschijnt een speciale festivaluitgave met diverse gedichten en prozateksten uit en over Syrië. Het ‘Wie wij zijn’-programma verlegt zo de focus van feiten naar verhalen en biedt een blik buiten alle jour­nalistieke bericht­geving om, in de cultuur en de levens van de mensen die sinds kort bij ons om de hoek wonen.

ILFU 2016

22 & 23 april

Postkantoor Neude, Utrecht

22,50 euro (40 euro voor beide dagen)

Zie www.ilfu.nl voor meer informatie en kaartverkoop.