Otmars zonen van Peter Buwalda winnaar BookSpot Lezersprijs 2019

Amsterdam – De BookSpot Lezersprijs 2019 gaat naar Otmars zonen van Peter Buwalda. Dit werd woensdag 6 november bekend gemaakt in 5 Uur Live bij RTL. De auteur van het winnende boek ontvangt een bedrag van 10.000 euro.

De BookSpot Lezersjury, bestaande uit 50 geselecteerde lezers uit Nederland en Vlaanderen, koos vanmiddag na een debat het winnende boek en dat werd later in de uitzending van RTL 5 Uur live bekend gemaakt. Volgende week donderdag 14 november zal de vakjury de winnaars van de BookSpot Literatuurprijzen 2019 bekendmaken.

De BookSpot Lezersprijs

Naast de BookSpot Literatuurprijs wordt jaarlijks ook de BookSpot Lezersprijs uitgereikt. 50 enthousiaste lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen met elkaar door een meerderheid van stemmen welk boek zij het beste vinden. De winnaar van de BookSpot Lezersprijs ontvangt een bedrag van 10.000 euro.

Over de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie

De BookSpot Literatuurprijzen en de BookSpot Lezersprijs staan onder auspiciën van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie en worden mogelijk gemaakt door BookSpot. Doel van deze samenwerking is de genomineerde en de winnende boeken bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-Fictie heeft tot doel het bevorderen van de Nederlandse letterkunde door het toekennen van een prijs; zij benoemt daartoe een onafhankelijke jury. Winnie Sorgdrager, Minister van Staat, is voorzitter van de Stichting.