Opzij lanceert vrouwenboekenbal

Amsterdam – Het feministisch maandblad Opzij houdt op 16 februari voor het eerst het Opzij Vrouwenboekenbal. Tijdens het bal, voor auteurs én lezers, wordt de winnaar van de jaarlijkse Opzij Literatuurprijs 2009 bekend worden gemaakt.

Vorig jaar won Doeschka Meijsing met Over de liefde de prijs voor het beste literaire werk van een Nederlandstalige schrijfster. Dit jaar zijn de volgende zes romans genomineerd: Weg van Minke Douwesz (Van Oorschot), Ruw van Marie Kessels (De Bezige Bij), Zondagavond van Vonne van der Meer (Contact), De mooiste dagen zijn het ergst van Anke Scheeren (Nieuw Amsterdam), De spelers van Manon Uphoff (De Bezige Bij) en Vissen redden van Annelies Verbeke (De Geus)

De jury van de Opzij Literatuurprijs bestaat naast auteurs Esther Gerritsen en Pia de Jong uit Xandra Schutte (hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), Daniëlle Serdijn (recensent de Volkskrant) en Femke van Wiggen (redacteur Opzij).

Het Opzij Vrouwenboekenbal is op dinsdag 16 februari in Panama, Oostelijke Handelskade 4 te Amsterdam. De feestelijkheden vangen aan om 20.30 uur. Kaarten à € 10,- zijn vanaf 20 januari te bestellen via www.opzij.nl.