Ontmoet de schrijvers van morgen op de Avond van de grote beloftes

Foto: StudioSchulteSchultz
Van interviews met aanstormende tachtigplussers tot hoorspelen met een iPad: dit is het moment om de schrijvers van morgen te ontmoeten. Foto: StudioSchulteSchultz

Nijmegen – Op vrijdag 24 november vindt de Avond van de grote beloftes plaats: een avond vol talent, verhalen en performances. In de Thiemeloods zet het Wintertuinfestival diverse projecten en publicaties van Marjolein Visser, Simone Atangana Bekono, Nikki Dekker en Jante Wortel op een bijzondere manier in de spotlight.

Van interviews met aanstormende tachtigplussers tot hoorspelen met een iPad: dit is het moment om de schrijvers van morgen te ontmoeten. De Avond van de grote beloftes is onderdeel van het Wintertuinfestival dat van 22 tot en met 26 november plaatsvindt op diverse locaties in Nijmegen.

Marjolein Visser is als schrijfcoach verbonden aan het Verhalenhuis, een talentontwikkelprogramma voor tachtigplussers waarin jonge schrijvers ouderen begeleiden bij het oproepen en optekenen van hun eigen verhalen. Het resultaat wordt samengebracht in verhalenbundels die deze avond gepresenteerd worden. De seniore schrijftalenten dragen voor uit eigen werk, en Marjolein zal met hen in gesprek gaan.

Simone Atangana Bekono studeerde in 2016 af aan ArtEZ Creative Writing met de dichtbundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren. Na groot succes geeft De Nieuwe Oost (voorheen Literair Productiehuis Wintertuin) deze bundel opnieuw uit, en tijdens de Avond van de grote beloftes wordt de bundel feestelijk gepresenteerd. Simone draagt voor uit de bundel en gaat in gesprek over wat het werk voor haar en haar schrijverschap betekent.

Nikki Dekker maakt als schrijver en radiomaker hoorspelen van haar poëzie en draagt die voor, ondersteund door haar iPad.

Jante Wortel studeerde in juni af aan ArtEZ Creative Writing met de novelle Als een vogel door het glas vliegt waarbij ze een bijzondere performance maakte die ze deze avond nog één keer brengt.

Avond van de grote beloftes

Datum: vrijdag 24 november 2017. Locatie: Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen. Aanvang: 20.30 uur, deur open 20.00 uur. Entree: 7,50 euro (5 euro voor studenten). Tickets via http://www.wintertuinfestival.nl/vrijdag/