Online expositie over Caraïbische literatuur

Den Haag – De Boekenweek heeft dit jaar als thema Ik ben alles, waarmee de pluriformiteit van onze identiteit wordt gevierd. Voor het Literatuurmuseum vormt dit een mooie aanleiding de spotlights te zetten op een bijzonder onderdeel van de Nederlandse literatuur: de Caraïbische letteren.

We zijn vaak geneigd de literatuur van Suriname en de Antillen als een aparte categorie te beschouwen, terwijl we een taal delen en veel van die schrijvers bij Nederlandse uitgevers zitten en Nederlandse recensies, lezers en prijzen krijgen. Het Literatuurmuseum lanceerde aan het begin van de Boekenweek Waar lucht en licht in water hangen – Over Caraïbische literatuur, een online expositie in het LiteratuurLab die inzoomt op deze kant van onze literatuur.

Deze online expositie bestaat uit 14 onderdelen, waarin verschillende schrijvers, thema’s en literaire verschijnselen centraal staan. Van de lessen van Thea Doelwijt en de politiek van Michaël Slory tot de kostuums van Thalia en de avonturen van een spin