Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk bezoekt Utrecht

Utrecht – Hoog bezoek voor de Domstad: schrijver en NRC columnist Bas Heijne interviewt woensdag 2 september de Turkse schrijver en Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk in Wereldculturencentrum RASA aan de Pauwstraat in Utrecht over zijn nieuwe roman Het Museum van de onschuld.

Orhan Pamuk (Istanbul, 1952) schreef onder andere Meneer Cevdet en zijn zonen (1982), Het huis van de stilte (1983), Ik heet Karmozijn (1998) en Sneeuw (2002). In 2003 kreeg hij de IMPAC Dublin Literary Award, in 2005 ontving hij de Vredesprijs van de Duitse Boekhandels en de Prix Médicis voor Sneeuw. Een jaar later kende de Zweedse Academie hem de Nobelprijs voor Literatuur toe.

Vergelijkingen met Jorge Luis Borges, Umberto Eco en Marcel Proust zijn veelvuldig gemaakt. Zijn werk is inmiddels in minstens dertig talen vertaald

 Met Het Museum van de onschuld vertelt Orhan Pamuk een (soms hilarisch) verhaal over de obsessieve liefde van de rijke Istanbulse zakenman Kemal voor een ver familielid, de veel jongere Füsun. De Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) organiseert deze literaire avond met medewerking van Uitgeverij De Arbeiderspers en vertaalster Margreet Dorleijn.

 Kaarten (€ 10 / € 7,50) zijn vanaf woensdag 19 augustus verkrijgbaar bij Rasa Wereldculturencentrum Pauwstraat 13 a, 3512 TG Utrecht (wo t/m vrij 15.00 – 18.00, t 030-2316040). Boekhandel Savannah Bay is op 2 september aanwezig met de boeken van Orhan Pamuk.

Zie ook  www.slau.nl

One Reply to “Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk bezoekt Utrecht”

Comments are closed.