NK Poetry Slam Finale in februari 2019

Ozan Aydogan, de winnaar van vorig jaar. Foto: Patrick Post.

Utrecht – De finale van het NK Poetry Slam 2019 strijkt op zaterdag 2 februari 2019 neer in TivoliVredenburg. De acht beste slamdichters van de halve finale nemen het tegen elkaar op om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam in de wacht te slepen.

De winnaar wordt de opvolger van Ozan Aydogan, die vorig jaar voor een uitverkochte zaal Slampion van 2018 werd. In de jury nemen dit jaar onder andere plaats romancier, dichter en performer Tom Lanoye en schrijver en dichter Maud Vanhauwaert. De kaartverkoop voor het grootste slamevent van het jaar is vanaf nu van start.

De winnaar krijgt de Gouden Vink Wisseltrofee uitgereikt, vernoemd naar dichter, schrijver en performer Simon Vinkenoog. Aan de titel is eveneens een geldprijs van € 1000,- verbonden. Eerdere winnaars van het NK zijn onder andere Else Kemps, Daniël Vis, Ellen Deckwitz en Erik Jan Harmens. Het NK Poetry Slam is een productie van Het Literatuurhuis en maakt onderdeel uit van de zevende Poëzieweek waarvoor Tom Lanoye het poëziegeschenk schrijft.

Applausmeter publiek

Welke slammer overtreft dit jaar in tekst en performance? Dat bepaalt niet alleen de jury maar ook het publiek. De dichter die tijdens de eindrondes en finalebattle het meest uitzinnige applaus aan het publiek ontlokt en de meeste decibellen op de applausmeter ziet verschijnen, mag zich Nederlands Kampioen Poetry Slam 2019 noemen. Na afloop van de finale vindt er een wervelende afterparty plaats in de Pandora Foyer.

Halve finale

In aanloop naar de finale vindt op dinsdag 15 januari de halve finale simultaan plaats op twee locaties: in Theatercafé De Bastaard en Café Hofman. Binnenkort worden de namen bekendgemaakt van de dichters die de halve finale hebben bereikt. Ze zijn afkomstig uit het hele land en moeten zowel jury als publiek zien te overtuigen om kans te maken op een plek in de grote finale van 2 februari.

NK Poetry Slam 2019 Finale + afterparty
Zaterdag 2 februari
TivoliVredenburg, Utrecht / Pandora
Van 20.00 uur tot ong. 02.00 uur
Kaarten: 14 / 16,50 euro
Huisvrienden van Het Literatuurhuis: 5 euro
www.poetryslam.nl