Najiba Abdellaoui in Het uur U

Najiba Abdellaoui.
Najiba Abdellaoui.

Utrecht – Robert Dorsman en Jan van der Haar interviewen op dinsdag 5 januari om 20.15 uur dichter Najiba Abdellaoui in de Kleine Zaal van het Akademietheater in Utrecht. Abdellaoui (1981) is een in Nederland geboren en deels in Marokko getogen schrijfster-performance poet. Na het winnen van de El Hizjra literatuurprijs en de Kunstbende prijs in 2000 kreeg ze de kans om haar poëtische werk op verschillende podia voor te dragen en ontwikkelde ze zich tot een heuse performance poet.

In 2008 is haar eerste kinderboek ‘Nasim en Natalie’, dat ze samen met auteur Pieter Feller schreef, verschenen bij uitgeverij Moon. Daarnaast werd ze Nederlands Kampioen Poetry Slam 2008. Als zodanig vertegenwoordigde ze Nederland op het Word Slampionship in Parijs. Daarnaast speelde ze als lid van Poetry Circle Nowhere, het eerste performance poetry gezelschap van Nederland, een rol in de poëtische theaterstukken ‘Net Niet’ en ‘Die Maar’.

Najiba heeft International Business gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en is op dit moment werkzaam als management trainee/ communicatie coördinator bij een bedrijf.

Akademietheater, Janskerkhof 17/18, Utrecht – zaal open om 20.00 u – aanvang om 20.15u – €7,50/€5,00 (passe-partout €37,50 /€25,00). Kaartverkoop via Akademietheater: http://www.hku.nl (reserveren via info@slau.nl)