‘Multatuli, hoort u mij?’

Utrecht – Salon Saffier presenteert: ‘Multatuli, hoort u mij?’, een spiritistische seance met dode dichters, op vrijdag 4 en zaterdag 5 september, van 21.30 tot 22.30 uur. Verwacht worden onder meer Gerard Reve, Multatuli, W.F. Hermans en Annie M.G. Schmidt.

Alle schrijvers zijn te jong gestorven. Zitten opgescheept met woorden die ze net niet meer op tijd hebben kunnen zeggen. Ze dolen tussen de levenden en proberen hen nog woorden toe te stoppen. Maar de levenden, dolend in hun eigen wereld, luisteren niet. Medium Bernhard Christiansen zal proberen om met een aantal dode schrijvers in contact te treden, zodat zij alsnog de kans krijgen om hun laatste woorden aan een luisterend publiek te vertellen. Hoe ervaren zij de dood, hoe kijken ze terug op hun leven op aarde?

Een bijzondere buitenvoorstelling in een prachtige binnentuin na zonsondergang, eerder met veel succes op Oerol en andere festivals gespeeld. Toegang: 12 euro. Locatie: Tuin aan Ridderhofstad (Utrecht), ingang: rood poortje rechts van nummer 2 (bistro Le Clochard). Reserveringen en meer informatie via www.salonsaffier.nl.