Middeleeuwse schelm Tijl Uilenspiegel komt tot leven

image001Utrecht – Literair theater Salon Saffier presenteert op vrijdag 16 oktober een bijzondere voorstelling. Die avond worden de heldhaftige, vrolijke en roemrijke avonturen van de legendarische Tijl Uilenspiegel op kleurrijke wijze opnieuw tot leven gewekt, ondersteund door live muziek op diverse middeleeuwse instrumenten.Acteur Boris van den Wijngaard en Willem Gerritsen van muziekgroep De Blauwe Schuyt nemen bezoekers mee naar de fascinerende wereld van de legendarische schelm Uilenspiegel. Volgens de legende was Tijl Uilenspiegel een deugniet die vrij als een vogel in de zestiende eeuw door Duitsland en de Nederlanden trok en iedereen voor de gek hield. Door zijn streken was hij zowel geliefd als gevreesd. Als een ware Spiegel liet hij de mensen zien zoals ze werkelijk waren, met al hun eigenaardigheden, hun goede en slechte eigenschappen; regels en wetten aan zijn laars lappend en daarmee juist de aandacht op alle geldende en (on)uitgesproken regels vestigend.

Schrijver Charles de Coster gaf Uilenspiegel in zijn negentiende eeuwse roman niet allleen de status van schelm maar ook die van verzetsheld tegen de Spaanse bezetting van de Zuidelijke Nederlanden in de zestiende eeuw, bijgestaan door zijn dikbuikige vriend Lamme Goedzak en zijn vriendin Nele. Uilenspiegel: van volksverhaal tot meesterwerk van de wereldliteratuur, oorspronkelijk en schilderachtig, vol bonte beweeglijkheid en menselijke rijkdom.

 Toegang € 15 / introducé/tweede kaartje € 10. Locatie: Salon Saffier, Herenstraat 29 (poortje tussen 27 en 33), Utrecht. Aanvang: 20.15 uur. Reserveren/meer informatie: www.salonsaffier.nl of bel 030-6701020.