Mensje van Keulen, Babs Gons, Ali Smith en Connie Palmen op ILFU

Utrecht – Mensje van Keulen schittert doorgaans door bescheidenheid, maar tijdens het ILFU Festvial in Utrecht, in de laatste week van september en de eerste week van oktober, wordt zij naar aanleiding van haar opname in de befaamde ‘dundrukreeks’ van Van Oorschot volop in het licht gezet. Gezien Mensjes voorliefde voor het betere kattenverhaal, vindt deze Van Keulen Karavaan plaats op 4 oktober, Dierendag.

Daarnaast wordt het festival ‘officieel’ afgetrapt op zondagmiddag 24 september met het programma All that Poetrymet optredens van diverse dichters en muzikanten én de inhuldiging van Babs Gons als onze nieuwe Dichter des Vaderlands. Die middag start op het Vredenburgplein ook de grootse 1000 Dichters marathon.

Connie Palmen en Georgi Gospodinov

Verder zijn er bevestigingen van Ali Smith en Connie Palmen (beiden op 30 september bij Exploring Stories), Booker Prize-winnaar Georgi Gospodinov (5 oktober) en de Ierse Sinéad Gleeson die op 30 september komt vertellen over haar essaybundel over het vrouwelijk lichaam, strijd en ziekte. Eerder deze maand was er op ilfu.com al haar in memoriam voor Sinéad O’Connor, haar beroemde naam- en landgenoot die ze in 2019 ontmoette.

Voor het volledig programma van het ILFU Festival, kijk op ilfu.com