Menno Wigman in Het Uur U

Utrecht – Robert Dorsman en Jan van der Haar interviewen op woensdag 4 november om 20.15 uur in het Akademietheater in Utrecht de dichter Menno Wigman.

Menno Wigman (1966) maakte zijn officiële debuut als dichter met de bundel ’s ‘Zomers stinken alle steden’ (1997). Daarvoor had hij al bij marge-uitgevers gepubliceerd. Na dit succesvolle ‘debuut’ duurde het – omdat hij naar eigen zeggen slechts één of twee goede gedichten per jaar schrijft – lang voor zijn volgende bundel verscheen. Voor ‘Zwart als kaviaar’ (2001) ontving hij de Jan Campertprijs. In 2004 volgde Dit is mijn dag.

In 2005 verbleef hij drie maanden als poet in residence in de psychiatrische instelling Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. De neerslag van dat verblijf is te vinden in een dagboek en in de Gedichtendagbundel ‘De wereld bij avond’. Begin dit jaar verscheen De droefenis van copyrettes, een keuze uit zijn eigen werk.

Wigmans hang naar zwarte romantiek spreekt niet alleen uit zijn eigen werk, maar ook uit de vertalingen die hij maakte van dichters als Charles Baudelaire, Leopold Andrian en Gérard de Nerval.

Akademietheater, Janskerkhof 17/18, Utrecht – zaal open om 20:00u – aanvang om 20.15u – €7,50/€5,00 (passe-partout €37,50 /€25,00) – kaartverkoop via Akademietheater www.hku.nl (reserveren via info@slau.nl)