Meir Shalev, Annejet van der Zijl, Herman Koch en vele anderen naar Het Grote Gebeuren

Groningen – 1 zomergast, 2 dichters, 3 grote namen, 4 buitenlandse auteurs, 5 interviewers en 6 debutanten, op 7 november vanaf 20.00 uur. Literair festival Het Grote Gebeuren biedt dit jaar een topprogramma. Plaats van handeling: de tot festivallocatie omgetoverde Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in Groningen. Toegangskaarten zijn nu verkrijgbaar. 

Op de zevende editie van Het Grote Gebeuren zijn vele bekende auteurs te horen en te zien. Herman Koch, Connie Palmen en Mensje van Keulen worden geïnterviewd over hun werk. Ook de Vlaamse schrijvers Peter Terrin en Yves Petry maken hun opwachting, evenals de non-fictie schrijfsters Marja Vuijsje en Annejet van der Zijl.

De laatste was onlangs nog te zien in het tv-programma Zomergasten van de VPRO. De muziek wordt verzorgd door Harrie Niehof. Het is daarnaast ook mogelijk een cartoon van jezelf te laten maken door de sneltekenaars van Beeldboys, of een literaire cocktail te laten mixen. Dichter Lars schrijft graag een versje op bestelling. Het wordt voor bezoekers dus nog moeilijk kiezen uit het overvolle programma, op 7 november in de Groninger Forum Bibliotheek.

Israëlische gastschrijvers

De organisatie is bijzonder blij met de komst van de Israëlische schrijvers Meir Shalev en Ayelet Gundar-Goshen. “Hun komst naar Groningen is echt uniek”, zegt festivalcoördinator Herman Meijer. Gundar-Goshen won met Eén nacht, Markovitsj in 2012 de Israëlische Sapirprijs voor het beste debuut. Haar tweede roman, Leeuwen wekken, is net af en zal evenals haar debuut bij Meridiaan Uitgevers verschijnen. De boeken van de veelgelezen Meir Shalev verschijnen al sinds 1989 in Nederlandse vertaling. Beide auteurs zullen geïnterviewd worden door radiopresentator Lex Bohlmeijer.

Kaartverkoop

Toegangskaarten voor het festival zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Groninger Forum (locaties Hereplein en Oude Boteringestraat), en online via www.hetgrotegebeuren.nl. De entreeprijs is 17,50 euro in de voorverkoop. Studenten en bibliotheekpashouders betalen 15 euro. Aan de deur op de avond zelf kost een kaartje 22,50 euro.

Het Grote Gebeuren wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen, in samenwerking met het Groninger Forum. Meer informatie over het festivalprogramma is te vinden op www.hetgrotegebeuren.nl.