McDonald’s biedt biebpas aan tijdens Kinderboekenweek

Amsterdam – Tijdens de Kinderboekenweek (5 tot en met 16 oktober) vinden kinderen in alle 259 McDonald’s restaurants naast een boekje of speeltje in hun Happy Meal ook een pasje voor een jeugdlidmaatschap bij de Bibliotheek.

Op deze manier willen McDonald’s, de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en Stichting CPNB het lezen en lenen van boeken in familieverband verder stimuleren. De actie heeft daarnaast als doel zoveel mogelijk kinderen te wijzen op het gratis bibliotheeklidmaatschap dat sinds 1 juli voor iedereen onder de 18 jaar geldt.

Happy Meal Readers programma

Met het Happy Meal Reader programma biedt McDonald’s al sinds 2019 de keuze aan tussen een speeltje of leesboekje als Happy Meal cadeautje. Het hele jaar door kunnen kinderen bij aankoop van een Happy Meal kiezen uit een boekje of een speeltje. Tijdens de aankomende Kinderboekenweek deelt McDonald’s vier boekjes uit van twee boekenreeksen: ‘Kleine Detectives’ en ‘Ik Kan’. In de ‘Kleine Detectives’ wordt er antwoord gezocht op grote vragen, die in het boek zelf te vinden zijn. In de ‘Ik Kan’ boekjes gaat het over verschillende passies (sport, wetenschap, wereldleiders, kunst).

Gi-ga-groene Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 (die loopt van 5 tot en met 16 oktober) is Gi-ga-groen! Tijdens de Kinderboekenweek organiseren tal van bibliotheken, boekhandels, scholen en McDonald’s-restaurants (lees)evenementen rondom het thema. Een overzicht van activiteiten is te vinden op www.kinderboekenweek.nl.