Maxim Roozen en Roel van Meerendonk winnaars schrijfwedstrijd Write Now!

Rotterdam – Maxim Roozen uit Leiden is verkozen tot hét schrijftalent van het Nederlands taalgebied door de jury van Write Now! Eenentwintig finalisten uit Nederland en Vlaanderen streden zondag 21 juni tijdens de finale van de negende editie van de schrijfwedstrijd om de juryprijs en de Dagblad De Pers-publieksprijs in Off_Corso in Rotterdam. Maxim Roozen is winnaar van de juryprijs: Roel van Meerendonk (21 jaar, winnaar voorronde Den Bosch) is door het publiek verkozen tot favoriet.

Winnaar van de juryprijs Maxim Roozen werd in het juryrapport geprezen: “Het is origineel, ontroerend, grappig en het is ‘spannend vreemd’. De observaties zijn mooi en zetten de lezer steeds weer op het verkeerde been zonder vervelend te worden. Ook de dialogen zijn in hun eenvoud verrassend sterk. Met weinig woorden weet je veel te zeggen.”

Maxim Roozen won een MacBook Pro van 1.500 euro, een masterclass van uitgeverij Augustus en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival dat plaatsvindt op 2 en 3 oktober 2009 in de Rotterdamse Schouwburg en tijdens De Nachten op 5, 6 en 7 november 2009 in deSingel in Antwerpen.

Roel van Meerendonk, winnaar van de voorronde in Den Bosch, werd de winnaar van de Dagblad De Pers-publieksprijs en won onder andere een Dikke van Dale en publicatie in Dagblad De Pers op dinsdag 23 juni aanstaande. Bijna 2.000 mensen brachten hun stem uit op www.writenow.nu.

De afgelopen maanden hebben achttien voorronden van Write Now! in Nederland en Vlaanderen plaatsgevonden in een zoektocht naar de schrijvers en dichters van morgen. Ruim 1.350 jongeren deden mee. Doel is om een nieuwe generatie schijvers een podium te bieden. Voor de finalisten is Write Now! dé kans om op te vallen bij uitgeverijen en door te breken in literair Nederland en Vlaanderen.