Marlies Souren dicht de zomer open

Utrecht – Dichter Marlies Souren, schrijver en theatermaker Bernhard Christiansen en Gerard Blom leiden op zondag 20 juni van 16.00 tot 17.00 uur in Utrecht (Nieuwe Gracht 11)  op dichterlijke wijze de zomer in.

Marlies Souren is voor poëzie-minaars geen onbekende. Zij schrijft gedichten en artikelen maar ook verhalen en columns. Ze treedt al vele jaren op als ‘Performing Poëet’. Deze middag zal ze onder meer gedichten voordragen uit haar recent verschenen ‘Kettingboek’. Ook zal zij het gedicht: ‘Als ik mijn stad verlaat’  voordragen. Dit gedicht is onlangs door de jury van het Utrecht’s Poëzie Festival en door de Wegener combinatie uitgekozen om tijdens het Festival in het Louis Hartlooper-complex ten gehore gebracht te worden. Zie verder www.sourenpoems.nl

Bernhard Christiansen is schrijver en theatermaker. In 2007 won hij het NK poetry slam en riep hij tevens tijdens theaterfestival Oerol ’s nachts in het bos met behulp van een bak met ingestraald water overleden schrijvers op. Zijn doelstelling is om al te vrolijke mensen in de triestheid en al te trieste mensen in de lichtheid van het bestaan in te wijden.

Hij is de organisator van twee licht absurdistische literaire podia in Utrecht, Poëzie-entiteit Blauw en de Vorlesebühne (een maandelijks podium voor kort proza). Op dit moment werkt hij, samen met pianiste Isabelle van Dooren, aan een voorstelling met de voorlopige titel ‘Onsje’. Voor ‘Onsje’ schrijft Bernhard gedichten die op de jeugdjaren van hemzelf en van Isabelle gebaseerd zijn. Naast een selectie van teksten van de afgelopen jaren laat Bernhard ook enkele gedichten uit het project ‘Onsje’ horen. Zie verder www.kortevreemdeproza.nl.

Gerard Blom werkt als socioloog en adviseur bij de Hogeschool Amsterdam. In zijn vrije tijd treedt hij al dertig jaar op als pianist en wordt daarin omschreven als ‘een virtuoos improvisator en begeleider’. Hij zal op 20 juni vooral als begeleider een belangrijke rol op de achtergrond spelen.

Informatie en reservering via Koos Witteveen, Nieuwegracht 11 in Utrecht. E-mail: k.witteveen@wxs.nl Toegang gratis.