Literatuurmuseum verwerft beeldend werk Leo Vroman

Literatuurmuseum_Leo Vroman

Den Haag – Op de avond van zijn derde sterfdag draagt de Vroman Foundation het beeldende werk van Leo Vroman over aan het Literatuurmuseum in Den Haag. Vroman, was naast een van Nederlands bijzonderste en veelzijdigste dichters, ook bioloog, joods, eigenzinnig, nieuwsgierig en geestig. En begenadigd tekenaar. Het Literatuurmuseum beheerde reeds zijn literaire archief.

Tegelijkertijd lanceert het Literatuurmuseum op zijn online platform Literatuurmuseum.nl een verhaal over Vroman. In deze digitale presentatie is Vromans literair en beeldend archief op verrassende wijze in een thematische context geplaatst. Het prachtig geïllustreerde verhaal is tot stand gekomen in samenwerking met Vromans biograaf Mirjam van Hengel en de Vroman Foundation.

Expositie

Ter ere van zowel de aanwinst als de lancering van het verhaal wijdt het Literatuurmuseum in Den Haag een kleine expositie aan Vromans beeldende werk. Deze valt in de reeks kortlopende actuele tentoonstellingen van het museum. De looptijd ervan is afhankelijk van de literaire actualiteit.

De overdracht vindt plaats op 22 februari tijdens een speciale avond gewijd aan de dichter. Tijdens de bijeenkomst in De Verkadefabriek in Den Bosch wordt de heruitgave van het boek Leo Vroman tekenaar gepresenteerd en gaat het theaterconcert De Vogel in mijn Borst in première. Een poëtische reis door Vromans leven, liefde en werk door Mirjam van Hengel en Frans van Deursen.