Literatuurmuseum.nl in de race voor 2 Europese prijzen

Den Haag – Literatuurmuseum.nl is in de race voor twee prestigieuze European Design Awards, dat maakte BNO vandaag bekend. De website is een initiatief van het Letterkundig Museum i.s.m. Huygens ING en is vormgegeven door Vruchtvlees. Het online platform is genomineerd in de categorie Informational Website en Digital Identity.
Literatuurmuseum.nl is een online platform over de Nederlandse literatuur. Grote en kleine gebeurtenissen uit onze literatuurgeschiedenis worden op innovatieve wijze tot leven gebracht, voor een breed publiek van liefhebbers, scholieren, docenten en onderzoekers. De site brengt de literaire schatten van het Letterkundig Museum dichterbij dan ooit, mede ook door persoonlijke verhalen van hedendaagse schrijvers zoals Philip Huff, Hanna Bervoets en Ernest van der Kwast.

European Design Awards

De European Design Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Europese ontwerpers, voor werk van buitengewone kwaliteit. De Awards zijn een samenwerking tussen vijftien Europese designmagazines, waaronder Dude, Dutch Designers Magazine, een uitgave van de BNO. De uitreiking vindt plaats in Wenen op 21 mei, aansluitend op de European Design Conference.