Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum is Canonmuseum

De typemachine van Annie M.G. Schmidt, het handschrift van Fabriekskinderen van J.J. Cremer en onuitgegeven manuscripten van Anton de Kom: ze zijn allemaal te zien. Foto: Mike Bink

Den Haag – Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum is toegetreden tot het netwerk van de Canon van Nederland. Dit netwerk heeft als doel de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen.

“Vandaag (woensdag) is een mooi moment om deze toetreding bekend te maken, want het is exact 125 jaar geleden dat Anton de Kom werd geboren. We zijn er trots op dat we aan de hand van onze collectie zijn verhaal, en andere belangrijke verhalen, kunnen delen met een breed publiek”, zegt directeur van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum Aad Meinderts.  

Fysiek en online

De typemachine van Annie M.G. Schmidt, het handschrift van Fabriekskinderen van J.J. Cremer en onuitgegeven manuscripten van Anton de Kom: ze vertellen allemaal een verhaal uit de Canon van Nederland. Het museum is trots op deze stukken en toont ze fysiek in tentoonstellingen én op het online museum LiteratuurLab.

Zie ook canonvannederland.nl