Literaire wandeling C.C.S. Crone

C.C.S. Crone schreef niet meer dan 150 pagina's, maar wordt wel genoemd in de literaire geschiedenis.
C.C.S. Crone.

Utrecht – Literair theater Salon Saffier houdt op zondagochtend 16 mei een wandeling met als thema de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone. Onder de titel ‘En hoe verder hij ging des te langer was zijn terugweg’, nemen literatuurkenner Marijke van Dorst &  acteur Boris van den Wijngaard iedereen mee naar de Utrechtse wereld van deze zo vroeg overleden auteur en naamgever van de literatuurprijs van de gemeente Utrecht.

Zijn werk beslaat niet meer dan 150 pagina’s. Toch zag  C.C.S. Crone (1914-1951) kans met dit kleine oeuvre de literaire geschiedenis in te gaan als degene die zo herkenbaar geschreven heeft over het Utrecht van de jaren dertig. Utrechtse locaties spelen in zijn verhalen dan ook een belangrijke rol: wel zo’n 120 keer wordt verwezen naar pleinen, straten en stegen, met name in de oude binnenstad. Maar waar werd Crone geboren, ging hij op school, waar woonde, werkte, schreef en situeerde hij zijn verhalen? Dat alles onthult Marijke van Dorst tijdens een wandeling, terwijl acteur Boris van den Wijngaard toepasselijke fragmenten uit het werk van Crone voordraagt.

Start wandeling: Oudkerkhof 26, Utrecht. Zondag 16 mei 11.00 uur – ca. 12.30 uur. Toegang: € 7,50. Informatie & reserveren: www.salonsaffier.nl / 030 – 6701020