Literaire plantentuin

plantUtrecht – ‘Alleen het vleesetend plantje kreeg een handje’… In de literaire plantentuin bloeien veel bloemen, van Rob Vuure’s gedicht ‘Vleesetend plantje’ tot Frederik van Edens ‘De Waterlelie’ en Ida Gerhards ‘De Akelei’. Planten, tuinen en natuur spelen vaak een rol in de literatuur. Soms als decor, maar vaak hebben ze ook een symbolische betekenis of als metaforen.

Tijdens de Literaire Avondwandeling op woensdag 26 mei nemen de Botanische Tuinen iedereen mee op een ontdekkingstocht door een deel van deze literaire plantentuin. Gidsen vertellen bezoekers iets over de planten en hun achtergrond en laten gedichten of verhaalfragmenten horen over de betreffende planten. De koppeling van informatie over planten met hun toepassing in de literatuur plaatst Dotter of Fluitenkruid ineens in een heel ander perspectief.

De wandeling vindt plaats op Fort Hoofddijk in het Universiteitscentrum De Uithof. De tuin is open vanaf 19.00 uur en de wandeling start op 19.15 uur. Fort Hoofddijk Budapestlaan 17, Utrecht is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 6,50 voor volwassenen, € 5,- voor 65+ en € 2,- voor houders van een U-pas. Voor kinderen tot en met 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis.

Voor meer informatie, bel de informatietelefoon van de Tuinen, tel.: 030-2535455 of kijk op: www.uu.nl/botanischetuinen