Lieke van Lexmond geeft startschot Rokjesdagloop 2016

Amsterdam – Lieke van Lexmond geeft op zondag 3 april het startschot van de vijfde editie van de Rokjesdagloop Amsterdam Ladiesrun, een hardloopevenement voor vrouwen. De actrice is een van de hoofdrolspelers in de bioscoopfilm Rokjesdag, de nieuwe romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis die vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen te zien is. De film en de loop: de lente belooft nu al mooi te worden.

Rokjesdagloop Amsterdam Ladiesrun is eerst en vooral een hardloopevenement voor vrouwen. Tegelijkertijd is het een ode aan de lente en aan de in 2009 overleden auteur/columnist Martin Bril. Hij omschreef rokjesdag als ‘die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met blote benen eronder.’ Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht.

Walk4MS

De organisatie van de Rokjesdagloop vertaalde dit vrolijke gegeven naar een uitdagende ladiesrun, met afstanden over 5 of 10 kilometer hardlopen en 5, 10 of 15 kilometer wandelen, de Walk4MS. Een rokje is niet verplicht, maar natuurlijk wel zo leuk! Inschrijven kan via rokjesdagloop.nl.