Lezing Kader Abdolah over zijn nieuwe roman: Salam Europa!

Utrecht – Naar aanleiding van zijn nieuwe roman Salam Europa! geeft Kader Abdolah op vrijdag 28 oktober 0m 19.30 uur in Broese boekverkopers, Stadhuisbrug 5, een lezing en wordt hij geïnterviewd door Lex Jansen. Daarna kan iedereen zijn exemplaar te laten signeren.

‘Salam Europa!’ gaat over nieuwsgierigheid en belangstelling voor de ander. Het is een overrompelende roman over de schoonheid en de betekenis van het over de grenzen kijken, waarin realiteit en verbeelding door elkaar lopen. Tegelijk is dit boek een vertelling over het heden, waarin Kader Abdolah de gebeurtenissen van nu, rondom de immigratie en de terreur, op een onvergelijkbare manier in zijn verhaal verweeft, wat het een hoogst actuele roman maakt. Het resultaat: een schitterende oosterse vertelling over Europa.

Pseudoniem

Kader Abdolah is het pseudoniem van Hossein Sadgadi Ghaemuraghami Farahani. Hij schrijft wekelijks een column in De Volkskrant onder het pseudoniem Mirza. Mirza is in het Perzisch ‘kroniekschrijver’ én het is de naam van zijn overleden vader. Het pseudoniem Kader Abdolah gebruikte hij al in Iran voor twee illegale verhalenbundels. Kader en Abdolah waren twee vrienden van de schrijver die vielen in het studentenverzet tegen de sjah.

Toegang 5 euro. Aanmelden via klantenservice@broeseboekverkopers.nl.