Lezers bepalen winnaar Academica Debutantenprijs

Dordrecht – De vijf genomineerden voor het beste literaire fictiedebuut – de Academica Debutantenprijs 2010 – zijn bekend. De nominatiejury heeft uit de 72 ingezonden Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten vijf kanshebbers geselecteerd. De winnaar wordt uitgekozen door lezers uit Vlaanderen en Nederland. De hoofdprijs bestaande uit de Academica Award en 15.000 euro wordt in september 2010 voor de vijftiende keer uitgereikt.

De nominaties voor 2010 zijn: Paul Baeten Gronda met ‘Nemen wij dan samen afscheid van de liefde’ (De Bezige Bij), Ellen Heijmerikx met ‘Blinde wereld’ (Nieuw Amsterdam), Stine Jensen met ‘Dokter Jazz (Anthos), Michiel Klein Nulent met ‘De tram van half zeven’ (Contact) en Joost Vandecasteele met ‘Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij’ (Arbeiderspers).

Vanaf heden tot en met augustus 2010 brengen lezers hun stem uit op wat volgens hen het beste debuut van Nederland is. De winnaar wordt in september 2010 bekend gemaakt. De werkwijze, waarin een vakjury de voorselectie doet en de lezers de winnaar bepalen, is uniek voor een literaire prijs. Zie verder www.academicadebutantenprijs.nl