Les van beroemdheden op Nightwriters Academy

NightwritersAmsterdam – Miljoenen Nederlanders typen er in hun vrije tijd lekker op los. Sommigen van hen komen niet verder dan vier zinnen, anderen hebben complete manuscripten in hun lades liggen. Nightwriters Academy helpt deze wanna be schrijvers op weg met haar workshops en exclusieve masterclasses. Bestseller auteurs die er verstand van hebben leren de deelnemers een eigen column, roman of thriller te schrijven. Vind uit of jij de nieuwe Remco Campert, Arthur Japin of Saskia Noort bent.

Na een dag les van de pro’s krijgen de Academy deelnemers de kans om hun probeersels te laten beoordelen door een professioneel redacteur. Kunnen ze hun baan vaarwel zeggen voor het glamoureuze leven van schrijver of moeten ze in ieders belang ogenblikkelijk stoppen met hun schrijverij?

De workshops en masterclasses worden gegeven in Cinema Paradiso, bekend onder toute hip Amsterdam om haar intieme hoekjes en smakelijke pasta’s.

Hoe bak ik een bestseller. Masterclass van Kluun

Eén miljoen lezers, één miljoen filmbezoekers. Wie in Nederland het verhaal van Komt een vrouw bij de dokter niet kent, heeft onder een steen geleefd. Ook van de Weduwnaar, en Klunen werden in totaal meer dan een half miljoen boeken verkocht.  Steeds krijgt Kluun de vraag: hoe doe je dat, bestsellers bakken?

Schrijver/marketingman Kluun deelt zijn kennis met de deelnemers van deze workshop. Een uitgever vinden die bij je past, hoe doe je dat? En als je die uitgeverij hebt gevonden, wat dan? Voorschotten, redacteuren, royalties, publiciteit: wat mag je verlangen van je uitgever? Helpt optreden en voorlezen in de plaatselijke bieb? En kun je wel leven van de opbrengsten van een boek? Kluun geeft enthousiasmerende, maar ook ontnuchterende antwoorden op deze en andere vragen in een leerzame en entertainende workshop.

Een eng goede workshop – Thrillerschrijven met Marion Pauw en Elle van Rijn

Goede thrillers lees je met samengeknepen billen. Marion Pauw en Elle van Rijn weten er alles van en leren (on)ervaren schrijvers dan ook alle kneepjes van het spannende-boeken-schrijven. In een leerzame en leuke workshop leren ze een spannende thriller te schrijven met veel intrige, onverwachte plotwendingen en mysterieuze personages. De schrijfsters gaan samen met het publiek aan de slag en zetten ter plekke een sensationeel plot neer.

De perfectie van het romanschrijven – Masterclass van Ronald Giphart

De deelnemers gaan de strijd aan met begrippen als bijvoorbeeld stijl, fehnun en natureingang. Maar schrijven wordt nóg leuker als je er brood mee op de plank krijgt en daar heb je een uitgever voor nodig én goede marketing. Ook hier gaat Giphart dieper op in. Het moge duidelijk zijn; deze masterclass is voor de al wat ervarene schrijvers.

Do’s en don’ts van het column schrijven – Masterclass van Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius werd onder niet-lezend Nederland bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door, maar iedereen die wel eens een krant leest kent haar van haar columns bij onder andere nrc.next en Volkskrant. Columnles van de rising star in columnland. Deelnemers sturen van tevoren hun zelfgeschreven column naar Aaf, waarna ze met kritisch oog haar op- en aanmerkingen geeft. En alle FAQ’s over columnschrijven komen aan bod. Want is een dagelijkse deadline écht zo vreselijk? En what to do als je opeens geen inspiratie hebt?

Praktische informatie

– Zondag 23 januari, Workshop Thrillerschrijven, Marion Pauw & Elle van Rijn, prijs p.p 49,- euro

– Maandag 24 januari, Masterclass Hoe bak ik een bestseller, Kluun, prijs p.p. 129,- euro

– Zondag 30 januari, Masterclass Romanschrijven, Ronald Giphart, prijs p.p  299,- euro, incl. lunch

– Zondag 17 april, Masterclass Columnschrijven, Aaf Brandt Corstius, prijs p.p 99,- euro

Locatie: Cinema Paradiso, Westerstraat 184 – 186 Amsterdam

Aanmelden of meer informatie: www.nightwriters.nl/workshops of via info@nightwriters.nl