Kristien Hemmerechts ‘In De Houten Broek’

Kristien Hemmerechts, op zondag 24 oktober in Utrecht.
Kristien Hemmerechts, op zondag 24 oktober in Utrecht.

Utrecht – Kristien Hemmerechts treed zondag 24 oktober op In De Houten Broek. Daar, in de Geertekerk, in Utrecht is ruimte voor de kunst van het gesproken woord als een speels en serieus tegenwicht tegen de dictatuur van one-liners en snelle meningen.

Hemmerechts omringt zich graag met nagelaten voorwerpen. In haar sermoen gaat zij op zoek naar het evenwicht tussen herdenken en loslaten, verleden en toekomst. En ze houdt een pleidooi voor het recht op verdriet. Onlangs verscheen haar boek ‘De dood heeft mij aan aanzoek gedaan’, over het recht op euthanasie, maar ook over de dood, en het leven. Voor het interview met de nationaleboekenblog.nl, klik op http://www.nationaleboekenblog.nl/interviews/‘zorg-dragen-voor-je-sterfelijkheid’/

Schrijvers en dichters die haar voorgingen waren: Ingmar Heytze, Tjitske Jansen, Tommy Wieringa. Zij beklommen de kansel in de Geertekerk om er hun lekenpreek te houden voor een aandachtig publiek. In De Houten Boek vindt eens per twee maanden plaats. De toegang is vrij.

Het optreden van Hemmerechts is op zondag 24 oktober van 17.00 tot 18.00 uur in de Geertekerk, Geertekerkhof 23, Utrecht. Zie verder www.indehoutenbroek.nl

Het thema van Hemmerechts sluit aan bij een rouwritueel voor nabestaanden op 14 november 2011 en de start van rouwcafé TRÖST op 30 januari 2011. Zie www.altinguitvaart.nl.