Komrij spreekt over zijn ‘afschuwelijkste gedichten’

PrintUtrecht – Moderator Merijn Schipper interviewt Gerrit Komrij over zijn nieuwe bloemlezing ‘Bombast en Larie, de ‘25 afschuwelijkste gedichten uit de Nederlandse literatuur’. ”Slechter kan het niet. Belachelijker kan het niet. Onmisbaarder in de poëziekeuken kan het niet”, luidt de aankondiging van de uitgever. En de voormalige Dichter des Vaderlands: ”Is onzinnige poëzie nog wel familie van de poëzie of gewoon onzin? Waar begint de aanvaardbare poëzie en eindigt de beroerde?”

Dat Gerrit Komrij het huis van de poëzie tot in de kleinste hoekjes kent, hoeft geen betoog. Dat hij ruim twintig jaar geleden in Verzonken boeken tal van obscure romanpareltjes heeft opgediept uit ‘het paradijs der literaire vergetelheid’, is minder bekend.

Speciaal voor Woorden bij Van Wegen zet Komrij zijn ‘Geheimtips’ op een rij. De bijeenkomst is tijdens ‘Woorden bij Van Wegen’, het maandelijks literair café van de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU), op maandag 21 september om 20.00 uur in het Utrechtse Café van Wegen, Lange Koestraat 15. Gratis toegang.

Ook in Woorden bij van Wegen:

– vertaler Guido van de Wiel over zijn meestervertaling van ’t Manco van Georges Perec – het enige boek zonder e uit de gehele westerse wereldliteratuur;

– dichter, publicist en uitgever Chrétien Breukers over zijn nieuwe dichtbundel Gysbert Japicx bezoekt het Drielandenpunt

– dichter Ingeborg Klarenberg (1988) met het Utrechtgedicht van de maand september

– de vaste boekenrubriek van dichter Alexis de Roode

Tevens boekenbingo. Zie verder www.slau.nl