Justin Samgar ontsnapt uit een sekte

Amsterdam – Elke dag studeren in de bijbel, strenge regels volgen, en wachten op de dag des oordeels. Dit was de realiteit van Justin Samgar realiteit tot zijn 16de jaar. “Toen ik ontsnapte uit deze toxische omgeving raakte ik meteen mijn hele familie kwijt en alle mensen waarmee ik ben opgegroeid. Ik had immers gekozen voor de kant van de duivel.”

“Vroeger van mij verwacht dat ik net als mijn vader predikant zou worden in hun sekte. Maar nu ben ik al 13 jaar spoken word artiest en heb ik opgetreden op plekken als Paradiso, Lowlands, Het Concertgebouw en De Parade. Onlangs heb ik ook mijn achternaam officieel laten veranderen in De Verteller.”

“Daarom werd het de hoogste tijd om er een goede voorstelling over te maken. In deze inspirerende show genaamd KARAKTER combineer ik spoken word met muziek en storytelling. In een uur vertel ik over mijn opvoeding en ontsnapping uit deze sekte.”

Verlies en polarisatie

De show gaat over het omgaan met verlies, het opbouwen van een nieuwe identiteit, zingeving en de kracht van woorden. Maar de show gaat ook over hoe Samgar sindsdien (en zeker tegenwoordig) polariserend sektegedrag herkent in zowel de politiek als in de maatschappij.

De première van de hele show is op 4 juni bij de Treehouse NDSM in Amsterdam.

Tekst en spel: Justin Samgar de Verteller
Muziek: Avi Kishna & Deniz Kavafoglu  

Klik op de tourlijst. Deze wordt geregeld geupdated.