Jensen en Meester op pad tijdens Maand van de Filosofie

zie mijUtrecht – April is de Maand van de Filosofie. Aandacht voor twee schrijvers: Stine Jensen met haar essay ‘Echte Vrienden’ en  Frank Meester, auteur van ‘Zie mij. Filosofie van de ijdelheid’.

Stine Jensen houdt een lezing over haar essay ‘Echte vrienden’ dat ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie is verschenen. Daarin onderzoekt ze de waarde van intimiteit in tijden van Facebook, GeenStijl en WikiLeaks – een eigentijds thema dat zij weet te verdiepen aan de hand van filosofen als Artistoteles, Montaigne en Alain de Botton.

Op dinsdag 12 april, 19.30 uur in Selexyz Broese, in Utrecht. Toegang 5 euro. Klik op reserveren.

‘Zie mij’

Frank Meester geeft deze maand meerdere lezingen. Deze maand is zijn boek ‘Zie mij, Filosofie van de IJdelheid’ verschenen. In zijn ijdele zoektocht naar aandacht komt filosoof Frank Meester uit bij het mythologische personage Narcissus, bij het verhaal van Adam en Eva, bij Willem Holleeder, Immanuel Kant, De wereld draait door, Hannah Arendt, en vooral ook bij zichzelf. Het resultaat is een even sprankelend als verhelderend pleidooi: maak van je leven een mooi verhaal waarin je zelf de hoofdrol speelt.
Zonder ijdelheid bleven we stilstaan in de schaduw van de anonimiteit en zouden we nooit onsterfelijkheid bereiken. Zonder ijdelheid was er geen kunst, literatuur, topsport of wetenschap. Zonder ijdelheid zouden we niets zijn, want we zijn nou eenmaal niet veel meer dan de verhalen die anderen over ons vertellen.
Frank Meester heeft overigens een nieuwe rubriek ‘Zin van het leven’, die iedere vrijdag in de Volkskrant verschijnt. Hierin legt hij een bekend filosofisch citaat voor aan een Bekende Nederlander.
Klik op agenda voor zijn lezingen.