Je eigen boek samenstellen als cadeau of voor jezelf

De omslag van dit boek, 'De ziel van het woud', is gebaseerd op een kunstwerk van Herman Smorenburg.
De omslag van dit boek, 'De ziel van het woud', is gebaseerd op een kunstwerk van Herman Smorenburg.

Utrecht – Een boekenbon geven is tegenwoordig bijna pijnlijk, want in hoeverre heb je je dan in iemand verdiept? Uitgeverij Parelz heeft een bijzonder alternatief: op de website van Parelz kan iedereen zijn eigen boek samenstellen. Kies op www.parelz.eu  uit gloednieuwe verhalen van Nederlandse en Vlaamse schrijvers in de genres spannende, fantastische en algemene literatuur. Heb je er voldoende voor een boek, kies dan een omslag uit een selectie van kunstwerken gemaakt door Nederlandse kunstenaars. Bedenk de titel van het boek, eventueel een subtitel en een opdracht en het boek is klaar om speciaal voor jou gedrukt te worden. 

Uitgeverij Parelz is begin 2009 opgestart door de schrijvers LeoArie Elsenaar en Carien Touwen. Zij kwamen op het idee om een uitgeverij voor korte verhalen te beginnen omdat er meer en meer boeken verschijnen, en boekhandels nieuwe titels en schrijvers maar heel kort in hun assortiment hebben.

“Lezers missen hierdoor heel veel waardevol werk. Wij willen met Parelz lezers de kans geven om meer Nederlandse en Vlaamse schrijvers te ontdekken. Doordat ze zelf kunnen bepalen wat ze willen lezen en van wie, hebben lezers een uitgelezen kans om ook schrijvers te ontdekken die ze nog niet kennen.”

Auteurs

Uitgeverij Parelz heeft een flink aantal auteurs benaderd, die allemaal zeer enthousiast reageerden op het idee en aan de slag gingen. Inmiddels zijn er tientallen verhalen beschikbaar van evenzoveel schrijvers. Enkele auteurs uit het bestand: Ingrid Bilardie de Boer, Marelle Boersma, John Brosens, LeoArie Elsenaar, Paul Evenblij, Stéphanie de Geus, Mel Hartman, Gerard Klappers, Rianne Lampers, Rona Lichtenberg, Thirza Meta, Tisa Pescar, Helena Rentmeester, Ashe Stil, Carien Touwen, John Vermeulen, Benny Wouters, Jacqueline Zirkzee.

Uitgeverij Parelz blijft op zoek naar nieuwe verhalen van gerenommeerde auteurs. Auteurs krijgen betaald voor iedere keer dat hun verhaal wordt afgedrukt, evenals de kunstenaars voor het gebruik van hun kunstwerk op de omslag.

De verhalen op Parelz zijn niet ultrakort, de minimumlengte van een verhaal is 18 pagina’s in een Parelzboek, de maximumlengte ligt momenteel op ruim 100 pagina’s. Een Parelzboek is verkrijgbaar vanaf 17,50 euro en wordt voor die prijs binnen zeven werkdagen thuisbezorgd in de hele Benelux. En natuurlijk kun je ook jezelf zo’n boek cadeau doen.

 BedrijfsParelz

De website van Parelz is gericht op het bestellen van één uniek boek door de lezers. Voor bedrijven biedt Parelz dezelfde service: unieke boeken met eventueel een voorwoord van de bedrijfsdirectie voor bijvoorbeeld kerst- en jubileumgeschenken. Hiervoor kan een offerte worden aangevraagd. BedrijfsParelz zijn verkrijgbaar in oplages van tien tot tienduizenden stuks.

Lancering Parelz

De website van Parelz zal op woensdag 2 september live gaan. Vanaf die dag kan iedereen online zijn eigen boek samenstellen. Om de start van de website te vieren organiseert uitgeverij Parelz die middag een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in het Archeon te Alphen a/d Rijn. Een aanzienlijk deel van de Parelz-auteurs zal hierbij aanwezig zijn.

De komende maanden zal Parelz verspreid door Nederland en België ParelzProeverijen houden die vrij toegankelijk zijn. Hier kan iedereen het Parelzboek en de auteurs beter leren kennen.