Jan van Eyck writer-in-residence Gerda Blees in gesprek met schrijver Manon Uphoff

Maastricht – Jan van Eyck writer-in-residence Gerda Blees gaat in gesprek met schrijver Manon Uphoff op vrijdag 30 oktober om 20.00 uur in de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Met dit gesprek rondt Gerda Blees haar drie maanden durende werkperiode aan de academie af. De auteurs spreken over hun schrijfproces en de raakvlakken tussen hun werk, over het samenvloeien van fictie en werkelijkheid en over de rol van beeldende kunst in hun leven en werk. Het gesprek wordt geleid door Erik Lindner, schrijver, dichter en coördinator van het schrijversprogramma van de Jan van Eyck Academie.In verband met Corona-veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk extern publiek te verwelkomen, iedereen is van harte welkom om het gesprek online te volgen: https://www.youtube.com/watch?v=566UPBx4BjM&feature=youtu.be

De boeken van de twee schrijvers zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Tribune in Maastricht.

Gerda Blees

Gerda Blees (1985) won in 2016 de Nieuw Proza Prijs voor haar verhaal Zomerkroos. In 2017 verscheen haar verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet en in 2018 kwam haar poëziedebuut Dwaallichten uit. Dit jaar presenteerde zij haar eerste roman Wij zijn licht (Uitgeverij Podium), waarvoor zij lovende kritieken ontving.
Blees studeert daarnaast Fine Arts aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

Manon Uphoff

Manon Uphoff (1962) is schrijver, scenarist en beeldend kunstenaar. Zij debuteerde met Begeerte en sindsdien zijn veel van haar romans, novellen en verhalen genomineerd en bekroond. Haar laatste roman Vallen is als vliegen (Querido, 2019) is in korte tijd tien keer herdrukt, werd met grote lof overladen en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. De Engelse vertaling zal verschijnen bij Pushkin Press.

Erik Lindner

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge.

Het writer-in-residence programma van de Jan van Eyck Academie is een samenwerking met het Nederlands Letterfonds.