Internationale publicatie nieuwe roman Dimitri Verhulst over de onverschilligheid over aanslagen in Europa

Schrijver Dimitri Verhulst. Foto: Michiel Hendryckx
Schrijver Dimitri Verhulst. Zijn nieuwste roman is meteen in vier talen uitgekomen. Foto: Michiel Hendryckx

Utrecht – Gisteren werd Spoo Pee Doo internationaal gelanceerd, de nieuwste roman van Dimitri Verhulst over de aanslagen in Europa en onze onverschilligheid daarover. Het boek is gedurende drie weken in vier talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) en als luisterboek gratis te downloaden via WeTransfer: https://we.tl/dimitriverhulst. Tevens ligt er een prachtige gebonden versie in de boekhandel.

Dimitri Verhulst begon aan de roman na de aanslagen in Parijs, des te urgenter werd het boek na de aanslagen in Brussel. Verhulst: ‘Terreur is niet blind, sterker nog, hij heeft het gemunt op onze westerse verworvenheden. Hebben we onze monsters zelf gevoed? De urgentie aan antwoorden en oplossingen kan niet worden ingelost, wel kunnen wij de aanslagen van gruwel beantwoorden met aanslagen van schoonheid, aanslagen van literatuur. De inkt moet vloeien, omdat ook hem de droogte dreigt te worden opgelegd.’

Europees onderwerp

Mizzi van der Pluijm (directeur-uitgever Atlas Contact): ‘Vier weken geleden leverde Dimitri een manuscript in waaruit zoveel urgentie sprak dat we niet wilden wachten. We gingen op zoek naar een internationaal platform dat dit boek op korte termijn wereldwijd beschikbaar kon stellen. We doen hiermee recht aan Dimitri’s tekst, hij is een Europees schrijver en zijn onderwerp is Europees. Bovendien is hij over twee weken op de boekenbeurs in Frankfurt een van de hoofdgasten.’

Zes edities

Spoo Pee Doo is verkrijgbaar in zes edities:

gebonden editie Nederlandstalig isbn 978 90 254 5021 2, €19,99
e-book Nederlandstalig isbn 978 90 254 5046 5

e-book Duitstalig isbn 978 90 254 5053 3
e-book Franstalig isbn 978 90 254 5052 6
e-book Engelstalig isbn 978 90 254 5054 0

Luisterboek, Nederlandstalig ingesproken door Frans van Deursen, isbn 978 90 254 5055 7

Over Spoo Pee Doo

Europa staat in brand, maar onverschillig bestellen we nog een glas. Verdedigen we onze vrijheden, of verdedigen we onze leegte? Over de botsing tussen godsdienstfanatisme en vrijheden, van wat dan ook.

Dimitri Verhulst (1972) behoort inmiddels tot de grote Europese schrijvers. Hij publiceerde 19 boeken, zijn werk wordt verfilmd en voor toneel bewerkt en verschijnt in 25 landen. Een aantal boeken werd bekroond met literaire prijzen, waaronder de Gouden Uil Publieksprijs en de Libris Literatuurprijs. Verhulst schrijft romans, verhalen, novellen, gedichten en toneel.