ILFU International Literature Festival Utrecht dit jaar in het teken van de kracht van verhalen

Ontvanger van de Belle van Zuylenring 2019 Chimamanda Ngozi Adichie. Foto: Jelmer de Haas

Utrecht – Het ILFU International Literature Festival Utrecht 2020 staat in het teken van het vertellen van nieuwe verhalen. Onder het motto ‘We need stories’ presenteert het ILFU literatuur in alle mogelijke vormen: van de nieuwste romans van nationale en internationale schrijvers tot poëzie, rap en songteksten en van monologen tot verhalen in beeld. Het ILFU vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober, zowel op festivallocatie TivoliVredenburg als online.

Het was lange tijd onduidelijk of het festival wel kon doorgaan. Toch wilde het ILFU graag de stem van schrijvers laten horen in deze roerige tijd. Festivaldirecteur Michaël Stoker: “De oproep aan kunstenaars, schrijvers en denkers om te helpen met het vormgeven van onze toekomst is de afgelopen maanden steeds luider geworden. Om de chaos van de coronacrisis en de vergaande effecten op ons persoonlijke leven, de wereldwijde protesten tegen racisme en de veranderingen in de geopolitieke verhoudingen te duiden, hebben we verhalen nodig. Die verhalen hoor je dit jaar bij het ILFU.”

Het complete programma en alle deelnemende auteurs worden in de loop van de zomer bekend gemaakt. De kaartverkoop voor de verschillende programma’s gaat op 10 augustus van start. Alle informatie over ILFU 2020 is terug te vinden op www.ilfu.com