Honderd uitgeverijen presenteren boeken en auteurs op Manuscripta

Amsterdam – De derde editie van Manuscripta vindt dit jaar plaats op zondag 6 en maandag 7 september, het weekeinde na de Uitmarkt, zo maakt de organisatie bekend. Verspreid over het gehele terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam presenteren ruim 100 uitgeverijen hun uitgeefplannen en vinden op 18 podia tientallen optredens plaats van auteurs.

Naast erkende literaire grootheden is er ruim aandacht voor debutanten. Zo wordt onder meer de Selexyz Debuutprijs uitgereikt. Dit jaar is bovendien een internationaal podium toegevoegd. Op beide dagen zullen internationale auteurs met Nederlandse collega’s in gesprek gaan.

Naast buitenlandse auteurs is de Nederlandse afvaardiging onlangs uitgebreid: Oek de Jong viert het dertigjarig bestaan (en heruitgave) van zijn Opwaaiende zomerjurken. In De handelsreiziger verhaalt Conny Braam over de rol van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek tijdens de Eerste Wereldoorlog. A.F.Th. gaat in gesprek met regisseur Mark de Cloe over de verfilming van zijn Het leven uit een dag. Thomas Rosenboom, Tom Lanoye, Herman Brusselmans en Yasmine Allas vertellen allen op Manuscripta over hun te verschijnen romans. En Oboema, alter ego van Michiel Romeyn, zal ter gelegenheid van Op een brommer gedichten voordragen.

Manuscripta is op zondag open voor het publiek. De maandag is exclusief voor professionals in het boekenvak. De kaartverkoop voor het publiek is inmiddels geopend op http://www.manuscripta.nl. Hiervoor zijn 4.000 kaarten beschikbaar.