Heytze trekt Houten Broek aan

Ingmar Heytze. Foto: Peter le Nobel
Ingmar Heytze. Foto: Peter le Nobel

Utrecht – De Academie Het Nut Voorbij stimuleert welsprekendheid, de kunst van het luisteren en de Nederlandse taal, met een nieuw cultureel programma ‘In De Houten Broek’ en biedt daartoe op zondag 25 oktober in de Geertekerk, Geertekerkhof 23, het podium aan woordkunstenaars.

‘In De Houten broek’ is een programma dat met vaste regelmaat op zondagmiddag in de Geertekerk aandacht vraagt voor welsprekendheid, taal en de kunst van het luisteren.

De initiatiefnemer, De Academie Het Nut Voorbij wil samen met de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht met dit cultureel programma woordkunstenaars een podium bieden en een breed publiek interesseren voor de kracht van het gesproken woord.

Houten broek is een benaming van een preekstoel of kansel. De kerkelijke verwijzing duidt op het feit dat kerk- en cultuurhuis De Geertekerk als locatie dient voor het programma.

De sprekers zijn bekende en onbekende ‘woordkunstenaars’ die de kunst van het spreken verstaan en de luisteraar inspireren met hun voordracht. Zij spreken over een thema naar eigen keus of op verzoek.

De eerste editie van ‘In De Houten Broek’ vindt plaats op zondag 25 oktober, met de stadsdichter van Utrecht Ingmar Heytze. Aanvang 17.00 uur. Toegang vrij.

Zondagmiddag 8 november spreekt Maarten van Rossem. Aanvang dan: 17.30 uur. Verdere planning: 3 januari 2010. 17.00 uur Tommy Wieringa (nog onder voorbehoud); 14 maart 2010. 17.00 uur Tjitske Jansen. Locatie steeds : Geertekerk , Geertekerkhof 23 in Utrecht

In De Houten Broek is een initiatief van De Academie Het Nut Voorbij met steun van SLAU, Stichting Literaire Activiteiten Utrecht.

Voor meer informatie over In De Houten Broek : http://indehoutenbroek.nl