Gouden Griffel voor Bette Westera en Gouden Penseel Yvonne Jagtenberg

Amsterdam – Aan de vooravond van de 66ste Kinderboekenweek is het boek Uit elkaar (Uitgeverij Gottmer), geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Sylvia Weve, bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020.

Westera en Weve ontvingen eerder dit jaar voor Uit elkaar ook al de Woutertje Pieterse Prijs. In 2015 ontving Westera een Gouden Griffel voor haar boek Doodgewoon.

Hup Herman! (Uitgeverij Gottmer), geschreven en geïllustreerd door Yvonne Jagtenberg, is bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020. Vorig jaar ontving Jagtenberg het Gouden Penseel voor haar boek Mijn wonderlijke oom.

‘En toen?’

Omdat het Kinderboekenbal wegens corona niet door kon gaan, werden beide winnaars met de felbegeerde prijzen verrast in het NOS Jeugdjournaal op NPO 3. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van En toen? waarbij geschiedenis centraal staat.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek, die nog loopt tot 11 oktober, door de boekwinkel cadeau gedaan bij besteding van ten minste 12,50 euro aan kinderboeken.