Gouden Boek voor Simone van der Vlugt

Utrecht – Op de Margriet Winterfair is onlangs de thriller Blauw water van Simone van der Vlugt bekroond met een Gouden Boek. Van de thriller werden sinds het verschijnen in 2008 meer dan 250.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status. De prijs werd haar uitgereikt door zangeres Edsilia Rombley.

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 december 1966) is een thrillerschrijfster. Van haar thrillers en romans werden alleen al in Nederland en Vlaanderen meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië. Haar thrillerdebuut De reünie verscheen in 2004 bij uitgeverij Anthos. Voor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige.

Blauw water

Blauw water (Ambo|Anthos, inmiddels toe aan de 24e druk) is het verhaal van twee vrouwen die niets met elkaar te maken hebben, maar wier wegen elkaar kruisen. Lotte en haar zesjarige dochter worden in hun eigen huis gegijzeld door een ontsnapte tbs’er en journalist Senta ziet dit gebeuren. Terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks… Andere thrillers van Simone van der Vlugt zijn onder andere Op klaarlichte dag (2010), Morgen ben ik weer thuis (2012) en Vraag niet waarom (2014).

Nieuw boek

In 2009 schreef Van der Vlugt Jacoba, dochter van Holland, haar eerste historische roman en begin 2012 kwam Rode sneeuw in december uit, gevolgd door De lege stad (2015). Haar nieuwste boek, Nachtblauw, verschijnt in februari 2016. Van der Vlugts werk is meermalen genomineerd en bekroond; ze won onder meer de Zilveren Vingerafdruk en de NS Publieksprijs.

Gouden boek

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt voor boeken waarvan respectievelijk meer dan 250.000, 500.000 en 1.000.000 exemplaren zijn verkocht.

Zie www.cpnb.nl