Geen Daden Maar Woorden Festival bestaat twintig jaar

geendadenmaarwoorden

Rotterdam – Zaterdagavond 14 oktober vindt de twintigste editie plaats van Geen Daden Maar Woorden Festival op het bruisende Katendrecht in Rotterdam. De bezoeker wordt getrakteerd op optredens van Ariel Levy, Hanna Bervoets, Lucky Fonz III en vele andere anderen.

In twintig jaar heeft Geen Daden Maar Woorden Festival verschillende locaties en invullingen gekend, maar ook bij deze jubileumeditie staat het woord nog steeds centraal en zijn de podia gevuld met veelbelovende auteurs en artiesten. Met de spotlight op jong talent in de categorieën literatuur, muziek en spoken word belooft het een mooie verjaardag te worden.

Ariel Levy

De Amerikaanse Ariel Levy – bekend van het boek Female Chauvinist Pigs – brengt tijdens haar Europese tour een een bezoek aan het festival. Zij draagt voor en wordt geïnterviewd door dichter Ellen Deckwitz.

Hanna Bervoets en Murat Isik

Ook interviewt zij auteurs Hanna Bervoets en Murat Isik en wel in een dubbelinterview over het bouwen van een oeuvre en het schrijven over de huidige tijd. Zelf zal Deckwitz ook achter het katheder plaatsnemen. Verder treden verschillende debutanten op, waaronder Nhung Dam en Marijn Sikken.

Op muzikaal gebied brengen onder andere Lucky Fonz III en Gerson Main hun poëtische teksten ten gehore.

Spoken word artiesten

Elten Kiene en Wesley Loos van woordkunstplatform Woorden Worden Zinnen programmeerden in samenwerkend verband spoken word-artiesten Mariana Hirschfeld, Guus van der Steen en Takkie. Het volledige programma en het blokkenschema zijn te vinden op www.gdmw.nl.

LIVRE Magazine

Als extraatje krijgen alle bezoekers de najaarseditie van het nieuwe literaire tijdschrift LIVRE Magazine cadeau. De locaties waar het festival van 20.00 uur tot 00.00 uur plaatsvindt, zijn Kantine en Theater Walhalla en Kopi Soesoe aan het Deliplein op Katendrecht