Finalisten NK Poetry Slam 2018 bekend

Utrecht – Ozan Aydogan, Merlijn Huntjens, Asha Karami, Sacha Landkroon, Arnoud Rigter, Tijdelijke Toon, Martje Wijers en Ivan Words zijn de acht beste Nederlandstalige poetry slammers van dit moment. Dat bepaalden de twee jury’s én het publiek zojuist tijdens de halve finale van het NK Poetry Slam 2018 in Utrecht. 
Tijdens de landelijke finale op vrijdag 26 januari 2018 in TivoliVredenburg nemen de acht dichters het tegen elkaar op voor de felbegeerde titel Slampion 2018, 1000 euro en de Gouden Vink-trofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog – grondlegger van poetry slam in Nederland. De NK-finale is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (25 t/m 31 januari 2018).

Wie wordt Slampion 2018?

Rapper Fresku, dichter Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst, schrijver van het Poëzieweekgeschenk 2018, vormen de driekoppige jury. Zij beoordelen de kandidaten tijdens de NK-finale op hun tekst én voordracht. Samen met het publiek bepalen zij wie de finalebattle bereiken. Hierin staan de twee beste slammers van de avond tegenover elkaar. Daarna is het woord alleen nog aan het publiek: de dichter die het meeste applaus in ontvangst neemt, gaat met de winst naar huis. Ook stroomt de winnaar door naar het WK in Parijs.

Daan Doesborgh en Babs Gons verzorgen deze avond de presentatie. De band Nachtschade brengt een curieuze cocktail van rock ‘n’ roll, funk, vaudeville en wellicht een vleugje politiek engagement naar de finale. Team KTW, het literair DJ-collectief bestaande uit dichters Dennis Gaens, Daan Doesborgh & Joost Oomen verzorgt de afterparty.

Zie www.nkpoetryslam.nl voor meer informatie en kaartverkoop,