Festival Mooie Woorden in teken van vrouw

fmw nieuwjaarsduik nov09Utrecht – Het Festival Mooie Woorden is als meest veelzijdige literatuurfestival al vijf jaar een begrip in Utrecht. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdagavond 13 februari en zondagmiddag 14 februari. Het thema is Over chicks en andere dames. Niet alleen bekende schrijvers als Tommy Wieringa en Leon Verdonschot, maar ook nieuwe talenten geven hun visie op het mysterie vrouw.

Een greep uit de rest van het programma: literair diner, theatervoorstelling Vonkelkijn (over een van de eerste schrijfsters uit de Nederlandse geschiedenis, Suster Bertken), een verhalenworkshop, talkshow, expositie en poetry slams. En er is muziek van onder andere Signe Tollefsen en I Am Oak. Voor kinderen is er zondag een speciaal middagprogramma met Bino de Musical en een dichtworkshop.

Het Festival Mooie Woorden is te bezoeken in het Akademietheater (Janskerkhof 17) en Café Hofman (Janskerkhof 17a) in Utrecht. De kaartverkoop is deze week gestart. De prijs is €10 euro voor één dag en €15 euro voor een passepartout. Het kinderprogramma op zondag kost €5. Zie voor tickets en meer informatie www.festivalmooiewoorden.nl

Het is ook mogelijk om de kaarten bij Savannah Bay en Boek 2 in Utrecht te kopen. Voorgaande jaren was het Festival Mooie Woorden uitverkocht.