Ernest van der Kwast voor 1 cent op de website van NRC

Ernest van der Kwast klust bij met 1 cent per lezer. Foto: Vincent Mentzel
Ernest van der Kwast klust bij met 1 cent per lezer. Foto: Vincent Mentzel
Amsterdam – De schrijver Ernest van der Kwast heeft vandaag een kopje espresso gedronken met Mubarak. Hij gaat vanaf nu elke dag met wereldleiders, topcriminelen en pornosterren in gesprek. Hij doet dit op verzoek van de website van NRC Handelsblad, die hem voor zijn bijdragen welgeteld 1 eurocent betaalt.

Iedere dag spreekt Van der Kwast iemand die in het nieuws is. Dat kan zijn Mark Rutte, Julian Assange of Obama. Maar ook een sporter of showgirl. Ze drinken een espresso en wat ze bespreken kun je dagelijks om negen uur ’s ochtends lezen op www.nrc.nl.

Schrappen en ontslaan

Van der Kwast brak vorig jaar definitief door met zijn hilarische roman Mama Tandoori. Hij liet zich vanwege zijn succes al schrappen van de nominatielijst van de BNG Nieuwe Literatuurprijs met een prijzengeld van 15.000 euro. NRC rook een kans en kwam een bescheiden loon overeen: 1 eurocent. Per lezer, dat wel. Bij een te groot succes van de rubriek wordt Van der Kwast dan ook onmiddellijk ontslagen, heeft de uitgever van NRC al laten weten. Vooralsnog hoopt Van der Kwast op 500 bezoekers per dag. “Dat is genoeg voor 1 espresso voor mij en mijn gast.”

Ernest van der Kwast: vanaf maandag 14 februari iedere werkdag om 09:00 uur op www.nrc.nl.

One Reply to “Ernest van der Kwast voor 1 cent op de website van NRC”

Comments are closed.