Eerste namen International Literature Festival Utrecht bekend

Utrecht – De eerste namen van het International Festival Utrecht op 22 en 23 april zijn nu bekend. Van een verhaal dat de verstoten dochter van Pablo Neruda weer een stem geeft tot een literaire thriller die tegelijk de betrouwbaarheid van taal fileert: deze ILFU-auteurs zochten ieder op hun eigen manier met succes de grenzen van het genre op.

Tijdens de twee ILFU festivalavonden op vrijdag 22 en zaterdag 23 april vult het Postkantoor Neude zich met het beste wat de internationale romankunst te bieden heeft. Onder de bogen van de indrukwekkende hal komen schrijvers vanuit alle windstreken samen en gaan in gesprek over de kracht van de roman.

Op vrijdag 22 april treden onder andere op: Connie Palmen, Hagar Peeters en Meena Kandasamy. Op zaterdag 23 april treden onder andere op: Laurent Binet, Reif Larsen en Griet Op de Beeck.

P.C. Hooftprijswinnaar

P.C. Hooftprijswinnaar Tonnus Oosterhoff treedt aan als gastcurator van een programma waarin de vernieuwing van de roman centraal staat. Mét een optreden van de grande dame van de experimentele roman: Renata Adler.

De rest van het programma volgt zeer binnenkort. Meer informatie en kaartverkoop: http://www.ilfu.nl/tickets