Edward van de Vendel viert 100 boeken met bundel over geluk

Amsterdam – Schrijver/dichter Edward van de Vendel publiceert op 8 juni aanstaande zijn honderdste boek – een dikke bundel gedichten met evenveel grote tekeningen door Martijn van der Linden. Samen verkennen ze voor kinderen én volwassenen wat geluk in deze moderne tijden kan zijn.

Edward van de Vendel debuteerde in 1996 en schreef een bijzonder gevarieerd oeuvre van kinder- en jeugdromans, dichtbundels, prentenboeken en non-fictietitels bij elkaar. Hij kreeg er onder andere veertien Zilveren Griffels, drie Gouden Zoenen en twee Woutertje Pieterseprijzen voor, en onlangs werd zijn boek Misjka nog bekroond met de Boon, de nieuwe grote Vlaamse literatuurprijs. In 2024 schrijft hij het geschenkboek voor de Poëzieweek.

Gelukkig en blij

Gelukkig en blij (poëzie 10+) is zijn honderdste titel. Van de Vendel schreef serieuze en vrolijke gedichten die hij in de bekken en snavels legt van een paar dieren die een rustig leventje op een klein boerderijtje leiden. Tot er verbouwd gaat worden. Hoe gaan de katten Hannes en Hassan, de ezeltjes, de schildpadden, het dwergkonijn en de goudvis, de wijze zeug en de vogels om met die veranderingen?

En waarom lijken hun gevoelens verdacht veel op die van ons?

Gelukkig en blij | verschijning 8 juni | Uitgeverij Querido | 20 euro | gebonden, 112 pagina’s | 
ISBN  978 90 451 2882 5

Luister hier naar twee van de gedichten:

Edward van de Vendel – Gelukkig en blij – Alleen bij de Gouden.mp3
Edward van de Vendel – Gelukkig en blij – Roodborstjes.mp3