Dichter bij de Bar Amersfoort

posterzimihcAmersfoort – Het is zover. Na een jaar aftasten en zoeken naar de juiste mogelijkheden zal Dichter bij de Bar Amersfoort op 19 november 2010 het levenslicht zien. Dichter bij de Bar is een concept dat al sinds 2005 met succes in Delft draait en dat uitgaat van het idee dat je de berg naar Mohammed moet brengen als Mohammed niet weet waar de berg staat of überhaupt bestaat.

 

Na een voorstelling van alle dichters in Logement de Gaper op de Hof van 20.00 tot 20.45 gaan de dichters, acht in groepjes van twee, door acht kroegen. De muziek gaat uit, de dichters doen ieder 5 minuten hun ding op de bar of op een stoel of tafel. Overweldigend applaus en de dichters gaan in het bezit van de eeuwige roem verder naar de volgende kroeg. Muziek weer aan en 20 minuten later komen de volgende 2 dichters. Tussen 21.00 en 23.00 uur krijgt elke kroeg 4 x 2 dichters binnen.

Volgens de organisatie gaat het hier niet om oude-mannetjes-op-stoffige-zolderkamertjes-poëzie maar poetry slam van het hoogste niveau, gepresenteerd door dichters die hun sporen op verscheidene podia ruimschoots verdiend hebben en die precies weten hoe ze het kroegpubliek bij de kladden moeten pakken.

Op de site www.dichterbijdebaramersfoort.nl vindt je alle info aangaande programma, dichters, en deelnemende horecagelegenheden. Ook kan je hier na 19 november de beelden bekijken die op de avond gemaakt worden. Vergeet dus niet ook na 19 november in te checken als je dichters gemist hebt.

 

Maar het allerbelangrijkste: 19 november tussen 20.00 en 23.00 uur. Dichter bij de Bar Amersfoort – het begin.

Dichter bij de Bar is een initiatief van ZIMIHC huis voor amateurkunst.
zimihc